Plantează un copac cu numele tău

Plantează un copac cu numele tău

Împădurirea terenurilor și îngrijirea pădurilor au rol important în absorbția și stocarea dioxidului de carbon, în reducerea eroziunii solului, creșterea retenției apei în sol, precum şi la conservarea speciilor de floră şi faună. Copacii plantați pe un teren ce aparține Primăriei au fost selectați în funcție de proprietățile solului.

Plantarea arborilor este o acțiune ecologică importantă care influențează funcționarea întregului ecosistem. Copacii, produc oxigenul atât de necesar vieții, absorb dioxidul de carbon și reduc semnificativ zgomotul. Contribuie la reglarea temperaturii mediului inconjurator – ceea ce este deosebit de important în zilele caniculare. Reglează circuitul apei in natura, previn inundațiile și seceta. Prin plantarea copacilor avem grijă nu doar de peisaj, dar protejăm de asemenea clima și contribuim la protejarea biodiversității.

Orice companie, organizaţie sau instituţie poate participa la program! Primăria este cea care recomandă şi avizează zonele pentru plantări. Voluntari din cadrul companiei/ organizaţiei vor planta copaci sau alte plante.